AFC Dunarea Calarasi 2005

Mihalcea, despre meciul cu Baloteşti: Două reprize diametral opuse

Dunărea a învins sâmbătă la Călăraşi pe CS Baloteşti cu 2-1, în cadrul etapei a 34-a însă a cam „tremurat” în partea a doua oferindu-le ilfovenilor şansa să se apropie periculos de poarta lui C. Lungu. Fără 5 titulari la dispoziţie, antrenorul Adi Mihalcea a declarat că dacă în prima parte elevii săi nu le-a dat nicio şansă adversarilor, repriza secundă a fost una dezamăgitoare pentru „galben – albaştri”. „În mare parte, evoluţia noastră de sâmbătă a semănat cu cea de la Timişoara din urmă cu o săptămână. Şi atunci ca şi acum am avut o primă repriză bună, spre foarte bună, am şi înscris de două ori, practic nu le-am dat nici o şansă adversarilor să se apropie de partea noastră. Un joc plăcut, un joc exact cum le-am avut şi pe celelalte dar repriza a doua a fost diametral opusă. A fost dezamăgitoare. Sunt dezamăgit de o parte dintre  jucătorii mei care nu înţeleg faptul că nu doar pentru faptul că intri în teren meciul e câştigat! Ei trebuie să se implice, să joace pentru echipă, trebuie să aibă realizări. La un moment dat se va trage o linie, mai devreme sau mai târziu. Eu sunt foarte conştient de ceea ce-mi doresc anul viitor şi voi merge la luptă cu jucători, mulţi dintre ei din campionatul acesta care au dus greul şi într-adevăr s-au implicat până şi emoţional pentru echipă, şi doar atât. Faptul acesta nu e ca un rezultat al meciului de astăzi ci ca un rezumat al tuturor meciurilor jucate. Şi atunci nu rămâne decât ca analiza pe care trebuie să o fac să fie cât mai obiectivă.” a spus Mihalcea care a adăugat “În rest, dacă noi nu am fi avut schimbarea asta negativă de atitudine, n-am fi avut niciun fel de problemă cu cei de la Baloteşti. Un factor care îşi pune din ce în ce mai rău amprenta este cel fizic, pierdem turaţia din ce în ce mai mult pe final de joc. Lucru nu neapărat îngrijorător, dar care trebuie remediat.  Intrăm într-un sistem de atac în care trebuie să alergăm foarte mult şi atunci e necesar să fim mult mai pregătiţi pentru astfel de jocuri.”

Antrenorul Dunării şi-a mai exprimat regretul că jucătorii de rezervă nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor nereuşind să-I suplinească pe cei 5 titulari accidentaţi. “Am avut şi foarte mulţi accidentaţi, dar lotul nostru este format din 22 de jucători de camp. Cei care joacă mai puţin sau chiar deloc, în momentul când intră în teren pentru că sunt plătiţi şi fac parte din acelaşi lot, trebuie să demonstreze sau să-mi dea câte o palmă mie că poate am greşit neutilizându-I până acum. Faptul că am avut 5 accidentaţi, lucru care s-a văzut în jocul nostru din a doua repriză că a fost foarte slab, îmi spune că cei care lipsesc sunt foarte buni, dacă nu reuşesc cei care intră să-i suplinească. Poate că sunt cam dur în exprimare dar ăsta este adevărul şi am nevoie numai de oameni care mă ajută, se ajută pe ei, şi ajută echipa.” a conchis Mihalcea.

Etapa viitoare, Dunărea nu va juca. Până la finele sezonului, “galben – albaştrii” vor mai întâlni pe Chindia Târgovişte şi Foresta Suceava, ambele jocuri fiind programate la Călăraşi.