AFC Dunarea Calarasi 2005

Dunărea, eliminată din Cupă!

Înaintea jocului de la Slobozia, atât preşedintele Florin Brişan cât şi antrenorul Dan Alexa au evidenţiat importanţa duelului cu Unirea, din cadrul fazei a 4-a a Cupei României, subliniind la unison că „pătrunderea” în faza „16-imilor” este nu doar un obiectiv major ci şi perfect fezabil. Dunărea a obţinut nu mai puţin de 7 victorii consecutive în campionat şi pornea desigur favorabil pe arena 1 Mai.

Dan Alexa a mizat pe nu mai puţin de 9 jucători care au evoluat mai puţin sau deloc în acest început de sezon oferindu-le astfel o şansă destul de importantă. Au apărut în formula de start nume precum Gabriel Popa (portar), Aboubacar Gassama (recent transferat), Silviu Matei, Bogdan Vasile, Călin Cristea, Andrei Puşcaşu, Andre Mesquita, Valentin Munteanu şi Bogdan Danciu (jucători de câmp). Din păcate, „strategia” n-a dat roade. Dunărea a cedat cu 2-1, ratând calificarea în faza şaisprezecimilor Cupei.

Prima parte s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea Dunării, graţie golului marcat în minutul 41 de Andrei Puşcaşu care a finalizat cu un şut sec din interiorul careului o fază colectivă. Cel mai tensionat moment al reprizei s-a consumat în minutul 34. Nelu Bucă a scăpat spre poarta lui G. Popa fiind deposedat cu un ultim efort de senegalezul A. Gassama, la primul său joc sub tricoul Dunării! Gazdele solicită lovitură de la 11 metri însă arbitra Alina Peşu (Craiova) nu acordă decât „galben” fostului jucător al modelenilor de la Înainte pentru simulare.

După pauză, gazdele prind curaj, punând presiune pe poarta lui G. Popa, pe care o vor perfora prima oară în minutul 62. Adrian Ghinea a egalat cu o lovitură de cap din interiorul careului, reluând balonul centrat dintr-o lovitură liberă de pe dreapta executată de M. Drăguţ.

Dunărea resimte golul încercând să reintre în joc pentru a domoli furia Unirii care înscrie şi golul doi în minutul 77. C. Toma este faultat în suprafaţă de pedeapsă de Gassama iar Ad. Răduca transformă cu precizie lovitura de la 11 metri.

Finalul o găseşte pe Dunărea în atac care nu reuşeşte să străpungă defensiva ialomiţenilor condusă bine de portarul Dragoş Dumitrescu.

Eliminată de acum din Cupă, Dunării nu-i mai rămâne decât campionatul acolo unde se află pe un binemeritat loc 2, la doar 3 puncte distanţă de liderul AFC Hermannstadt.

Sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 11.00 Dan Alexa şi cei mai buni elevi ai săi se vor duela cu nou – promovata Ştiinţa Miroslava care marţi a învins cu 5-0, în deplasare, pe CSM Focşani, calificându-se în faza următoare a celei mai populare competiţii, Cupa României.

 

Unirea Slobozia – Dunărea Călăraşi 2-1 (0-1)

Au marcat: Ad. Ghinea (62’), Ad. Răduca (77’ – pen.) / A. Puşcaşu (41’)

Unirea: Dr. Dumitrescu – Ad. Gherasim, Fl. Ibrian, Ad. Ghinea, M. Drăguţ, M. Adăscăliţei (90’ B. Topor ), R. Soare, C. Toma, Ad. Răduca, G. Teodorescu (70’ M. Năstase), N. Bucă. Rezerve: A. Popa – M. Marin, M. Lemnaru, B. Săvescu, I. Ene.

Antrenor: Enache Costea

Dunărea: G. Popa – I. Ţenea, A. Gassama, S. Matei (59’ Şt. Mardare), B. Manole, B. Vasile, C. Cristea, A. Puşcaşu (75’ G. Toma), A. Mesquita (51’ M. Drăghiceanu), B. Danciu, V. Munteanu. Rezerve: C. Lungu – G. Preoteasa, Cr. Puşcaş, Al. Dincă.

Antrenor: Dan Alexa

Cartonaşe galbene: N. Bucă (34), A. Gherasim (80) / B. Danciu (13), A. Mesquita (28), A. Gassama (36).

Arbitru: Ionela Alina Peşu (Craiova); Asistenţi: Şerban State (Curtea de Argeş) şi Cristian Ionuţ Măndită (Tunari).

Rezultate înregistrate marţi, 3 octombrie

ACSO FILIAŞI – FC ARGEŞ   5-7 după loviturile de departajare (1-1 după 90 şi 120 de minute, 3-5 la penalty-uri)

CSM ŞCOLAR REŞITA – PANDURII TÂRGU JIU   7-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 de minute, 2-2 după 120 de minute, 5-3 la penalty-uri)

AEROSTAR BACĂU – FORESTA SUCEAVA   1-0

CSM FOCŞANI – ŞTIINŢA MIROSLAVA   0-5

AGRICOLA BORCEA – PETROLUL PLOIEŞTI   1-4

Au marcat: M. Şerban (62’) / N. Popescu (17’, 26’, 30’), R. Stănescu (83’)

AFCM ALEXANDRIA – ACADEMICA CLINCENI   1-3

SĂNĂTATEA CLUJ – LUCEAFĂRUL ORADEA   3-1

S-au calificat: FC Argeş, CSM Şcolar Reşiţa, Aerostar Bacău, Ştiinţa Miroslava, ACS Petrolul ’52, Academica Clinceni, Sănătatea Cluj.

 

Miercuri, 4 octombrie, ora 11:00

CS Baloteşti – CS Afumaţi

Miercuri, 4 octombrie, ora 14:30

Sporting Lieşti – Dacia Unirea Brăila

Metaloglobus Bucureşti – Sportul Snagov

AFC Hărman – Chindia Târgovişte

ACS Şirineasa – CS Mioveni

Voinţa Biled – ASU Politehnica Timişoara

Naţional Sebiş – UTA Arad

Performanţa Ighiu – ASA Târgu Mureş

Industria Galda – AFC Hermannstadt