AFC Dunarea Calarasi 2005

M. Şotârcă: Obiectivul echipei noastre naţionale ar trebui să fie ocuparea locului 2

În perioada 3-12 aprilie 2017, România va fi gazda meciurilor Grupei a 4-a de calificare, din care mai fac parte Portugalia, Finlanda și Letonia. Jocurile se vor disputa la Călărași în Sala Polivalentă Ion C. Neagu.

La turneul final de anul viitor se califică direct câștigătoarele celor șapte grupe preliminare. Locurile secunde și cel mai bun loc trei vor participa la un baraj (tur-retur), în urma căruia câștigătoarele vor merge la UEFA Futsal Euro 2018.

Fostul internaţional, Marian Şotârcă, antrenorul Dunării, s-a referit la  şansele de calificare ale tricolorilor subliniind că primul meci, cel cu Finlanda, este foarte important în economia calificării. “Ca suporter al echipei naţionale îmi doresc calificarea dar trebuie ca stafful naţionalei să aibă grijă pentru că nu va fi deloc uşor. Primul meci contra Finlandei va fi în mare parte decisiv. Trebuie să pregătim foarte bine acest duel şi să-l câştigăm. Grupa e echilibrată” a spus Şoty care a mai adăugat că reprezentativa Portugaliei porneşte ca favorită în acest turneu de calificare. “Portugalia se va califica de pe primul loc. Aici nu cred că mai e loc de vreun dubiu. Cunoaştem foarte bine valoarea jucătorilor portughezi care sunt, clar, favoriţi. Trebuie să fim realişti, obiectivul echipei noastre ar trebui să fie ocuparea locului 2 şi apoi să sperăm într-o calificare la baraj. Ne vom bate cu Finlanda pentru locul 2” a mai afirmat Şotârcă.

Iată programul jocurilor

Sâmbătă, 8 aprilie

16.30 Portugalia – Letonia

19.00 România – Finlanda

Duminică, 9 aprilie

16.30 Finlanda – Portugalia

19.00 România – Letonia

Marţi, 11 aprilie

15.30 Letonia – Finlanda

18.00 Portugalia – România