AFC Dunarea Calarasi 2005

Un fleac, i-au ciuruit! Victorie clară pentru Dunărea la Clinceni. “M-am temut că poate fi una dintre zilele lor bune”

Dunărea Călăraşi a trecut repede peste golul încasat la începutul meciului de la Clinceni, desfăşurat duminică, în etapa a 30-a a Ligii 2, şi a învins categoric Academica, scor 4-1. Bogdan Şandru a dat două goluri, unul de generic, iar Cristian Puşcaş a marcat superb cu capul. Pe final, Rafael Licu s-a trecut şi el pe lista marcatorilor. Bogdan Danciu şi Alexandru Avram au părăsit terenul accidentaţi, al doilea acuzând o lovitură ce s-ar putea dovedi gravă.

Ultimul meci al Ligii a 2-a din etapa a 30-a le-a adus faţă în faţă pe Academica Clinceni şi Dunărea Călăraşi. Gazdele au început tare partida şi au deschis scorul prin Mihai Ion în minutul 9, după ce a rămas singur cu Cezar Lungu, la culcat şi a înscris cu un şut în dreapta portarului.

Trupa lui Adi Mihalcea a reuşit să revină spectaculos pe fondul unui joc cursiv. Cristian Puşcaş (17) a egalat după ce a plonjat şi a trimis cu capul de lângă Marian Marin, pe centrul porţii, o minge centrată de Ţenea (16). Mai mult, Dunărea a preluat conducerea pe tabelă, după ce jocul îl preluase de mult timp, cu o super-execuţie. Bogdan Şandru (32) a bătut perfect o lovitură liberă de la 30 de metri uşor lateral stânga, sus, peste zid, aproape de vinclu, făcându-i inutilă săritura lui Matache.

În partea secundă, Dunărea a făcut spectacol şi şi-a dominat autoritar adversarul. Bogdan Şandru (84) a făcut 3-1 dintr-o lovitură de pedeapsă obţinută de nou-intratul Licu, la un duel cu Perju. Acelaşi Rafael Licu s-a mai remarcat decisiv încă o dată, în minutul 89, cu o pătrundere pe dreapta în careu şi o finalizare din 10 metri.

Dunărea a demonstrat încă o dată că înfrângerea cu Juventus a fost o pasă proastă, iar acum e la a doua victorie consecutivă, după ce runda trecută a trecut şi de Olimpia. Călărăşenii au acumulat 38 de puncte şi au urcat pe poziţia a 9-a în clasament, în timp ce Academica Clinceni merge din ce în ce mai prost, a rămas cu 30 de puncte şi e pe locul 13.

Mihalcea: “Mi-am făcut prea multe griji”

La final de partidă, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, spune că, în ciuda victoriei înregistrate, meciul cu Academica nu a fost atât pe uşor pe cât pare.

“Dacă ne uităm la rezultatul final, cineva care nu a văzut meciul la tv poate să creadă că a fost un meci uşor, dar nu a fost chiar aşa. Am început destul de timid meciul, am fost conduşi cu 1-0, după care am reintrat în meci, am controlat jocul, să spunem, am preluat frâiele şi am reuşit până la pauză să întoarcem rezultatul. A doua repriză am început-o timid, dar pe finalul meciului am reuşit să ne desprindem. N-am avut mari emoţii, cel mult am fi putut fi egalaţi. Cei din Clinceni, în a doua repriză, nu au avut o forţă în atac foarte mare. Au încercat, au împins jocul, dar nu au reuşit să ne pună poarta în foarte mare pericol. O evoluţie bună a băieţilor, per total. Au avut atitudinea necesară! Eu, cel puţin la începutul meciului, m-am temut, dar să zicem că mi-am făcut prea multe griji”, a declarat,  Mihalcea.

Mihalcea se aştepta ca echipa sa să revină în joc după ce a încasat golul în minutul 9. “Nu pot să zic că am avut emoţii, întrucât golul lor a venit pe fondul unui joc bun al nostru, dar o greşeală individuală pe centrul terenului, o pasă greşită ne-a costat. Îmi pare bine că am reacţionat şi că am reuşit să întoarcem rezultatul până la pauză. Am avut puterea să nu cădem, am avut forţa necesară să atacăm mai mult şi să-i desfacem într-un moment în care ei începuseră să se închidă şi să se aglomereze în centrul terenului şi asta mă bucură.

Nu cred că în meciul acesta am avut vreun moment în care să credem că nu am putea să câştigăm. M-am temut, într-adevăr, înainte de începerea partidei, când nu am considerat Clinceniul o echipă slabă, şi din punctul acesta de vedere mai ales, văzându-le ultimele meciuri, cu aceste rezultate sau jocuri contradictorii. M-am temut că poate fi una dintre zilele lor bune. Dar în timul meciului nu am avut niciun moment această frică”, a mai spus Mihalcea.

Miercuri, 26 aprilie, Dunărea va lua trei puncte la “masa verde”, pentru că Unirea Tărlungeni s-a retras, iar apoi urmează duelul cu UTA Bătrâna Doamnă, programat duminică, 30 aprilie, la Călăraşi.

ACADEMICA CLINCENI – DUNĂREA CĂLĂRAŞI  1-4
Mihai Ion 9′ / Cristian Puşcaş 17′, Bogdan Şandru 32′, 89′ – pen., Rafael Licu 89′

Matache (cpt.) – Bg. Stancu, Andr. Niţu, M. Marin, Perju – Pulhac, Al. Lazăr (Onţel 62′) – Venţer (D. Benzar 55′), H. Chiacu, C. Gheorghe – M. Ion (Cioablă 78′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Andr. Chindriş, Bg. Matei, Cr. Matei
Antrenor: Adrian John Ene

C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Sil. Matei, Şandru, Ibrian – Preoteasa, Cr. Puşcaş – Danciu (Licu 62′), C. Cristea, Kanda – Ţîră (Al. Avram 46′, Cincă 81′)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Ciocâlteu, M. Ştefan, Modra
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Arena 1 (Clinceni); Arbitru: Marian Barbu; Asistenţi: Bogdan Ioan Dragoş şi Constantin Mihai Cantemir (toţi din Făgăraş).