AFC Dunarea Calarasi 2005

Mihalcea: Avem nevoie de 3-4 jucători cu experienţă!

Dunărea Călăraşi a intrat în vacanţă reunirea lotului fiind preconizată pentru data de 26 iunie. În această perioadă preşedintele Bogdan Leu şi antrenorul Adrian Mihalcea pregătesc lista de achiziţii pentru noul sezon care va debuta spre sfârşitul lunii iulie. Am intrat într-o binemeritată vacanţă, mai mult jucătorii şi mai puţin eu şi domnul preşedinte Bogdan Leu, că noi încă suntem în convorbiri şi în telefoane aproape zilnic. Încercăm să acoperim posturile jucătorilor care au plecat. Ne vom reuni pe data de 26 iunie, nu va fi o vacanţă lungă, doar de 3 săptămâni. Noul campionat va debuta la sfârşitul lunii iulie şi vom pregăti la fel de atent ca şi în iarnă viitorul sezon cu un alt target, bineînţeles. Îl ştim şi a fost enunţat şi de domnii care ne conduc. Suntem foarte atenţi la detalii, în special la transferurile pe care vrem să le facem, locul de cantonament pentru că avem nevoie să ne încărcăm bateriile şi tot ce înseamnă nevoile jucătorilor.” a spus Mihalcea care a dezvăluit şi numele jucătorilor care nu vor mai evolua la Călăraşi. A plecat Ciocâlteu care şi-a terminat contractul cu noi, urmează să ne despărţim de Avram şi de Ţîră. De Modra ne-am despărţit ceva mai devreme. În plus, situaţia unor jucători care au jucat mai puţin dar au contract cu noi, va fi extrem de dificilă pentru viitorul campionat şi le-am transmis lucrul acesta că ar fi bine să-şi găsească o echipă unde să joace. Mă refer aici la Cincă. Mai e şi situaţia lui Ibrian care termină împrumutul şi vom încerca să-l păstrăm. E posibil ca şi Rafa Licu să plece, terminându-şi contractul de altfel. Mircea Ştefan care şi-a încheiat contractul. El a decis că e mai importantă şcoala de antrenori pe care o urmează, pe lângă facultate. Dar a decis să-şi „pună ghetele în cui”, el este oricum un jucător important al Călăraşiului dar la un moment dat, mai devreme sau mai târziu orice jucător se gândeşte la viitor.”

Mihalcea a oferit detalii şi despre viitorul portarului Cezar Lungu, adevărat înger păzitor pentru gruparea din B-dul Republicii. “Mai este situaţia cu Cezar Lungu. El a fost deja ofertat de club şi aşteptăm răspunsul lui. Un jucător de altfel important pentru echipa noastră, cel puţin în ultimul an şi jumătate de când sunt eu. Bineînţeles trebuie să ne gândim foarte serios şi la jucătorii sub 21.” a susţinut Mihalcea.

La capitolul “veniri”, singura certitudine este atacantul Gelu Velici (25 de ani), ultima oară la Naţional Sebiş. “Singurul jucător care a semnat cu Dunărea Călăraşi este Gelu Velici. Suntem în tratative dar încă nefinalizate cu jucătorii pe care noi i-am dorit şi în anii trecuţi dar nu au semnat încă.” a continuat Mihalcea care în opinia sa, Dunărea are nevoie de 3-4 jucători cu experienţă pentru a-şi atingele obiectivul pentru sezonul viitor. “Dacă ţinem cont de faptul că totalul celor plecaţi va fi de 7-8, cred că vom avea nevoie de 4 jucători cu experienţă care ne-ar putea ajuta în atingerea obiectivului, plus întărirea lotului cu 2-3 jucători sub 21 de ani care cumva să întregească echipa, nu doar să fie în careu. Anul acesta am avut meciuri în care, într-adevăr ne-au ajutat dar avem nevoie de consistenţă şi în jocul lor. Până la urmă faptul că au sub 21 de ani şi că trebuie să joace ar trebui să fie un imbold pentru ei.” a spus Mihalcea.

În altă ordine de idei, Mihalcea le-a mulţumit jucătorilor pentru efortul depus la Călăraşi declarând “Nu înseamnă că plecând de la noi ei, nu sunt jucători buni. Dar sunt locuri unde poate nu te acomodezi, sunt echipe sau stiluri de antrenori şi de echipe unde chiar nu reuşeşti să te impui şi atunci nu rămâne decât să-ţi găseşti, tu, ca jucător liniştea în colectiv, să creşti valoric. Acum făcând o paralelă cu ce mi s-a întâmplat mie, am avut aceeaşi problemă şi chiar am rămas prieten cu toţi, cu antrenorii sau preşedinţii care m-au dat afară, pentru că am înţeles situaţia. Nu e un lucru negativ.”