AFC Dunarea Calarasi 2005

A. Iencsi: Am găsit un lot foarte bun!

Noul antrenor al Dunării, Adrian Iencsi a declarat că este mulţumit de valoarea jucătorilor pe care i-a găsit la Călăraşi. „Am găsit un lot foarte bun. De aceea am şi ales să vin la Călăraşi. Am întâlnit mulţi jucători de calitate, valoroşi, cu care consider că pot face treabă bună. O parte dintre ei au evoluat şi în liga I” a declarat Adrian Iencsi care a mai adăugat că nu va ezita să acorde mai mult credit tinerilor fotbalişti. „Îmi place să lucrez cu cei mici. Dacă vom avea posibilitatea, nu voi ezita să apelezi la ei. Putem găsi acel echilibru dintre jucătorii cu experienţă şi cei tineri astfel încât să construim o echipă competitivă, capabilă să joace de fiecare dată la victorie.” a conchis Iencsi.

Sub comanda sa, Dunărea a disputat deja două partide de verificare. La Călăraşi cu nou – promovata, Metaloglobus Bucureşti, scor 3-2 şi în deplasare cu PFK Cherno More (locul 6 în ultima ediţie a ligii I bulgare), scor 3-1. De fiecare dată, Iencsi a apelat la jucătorii cu vârsta sub 21 de ani, căutând cele mai bune soluţii pentru noul sezon.

 

Adrian Iencsi – Scurt CV

S-a născut la Piatra Neamţ pe 15 martie 1975. A debutat în Divizia A pe 16 martie 1994 în partida Inter Sibiu – FC Ceahlăul.

Timp de 7 sezoane, 1997 – 2004 a evoluat la Rapid Bucureşti, formaţia cu care a câştigat de două ori campionatul şi de tot atâtea ori Cupa României.

În 2004 este achiziţionat de Spartak Moscova, club pentru care a evoluat de 37 de ori, marcând şi 2 goluri.

A mai jucat la Apollon Limasol (Cipru) şi Kapfenberger SV (Austria), FCM Tg. Mureş şi CS Buftea. Are 233 de prezenţe în liga I, înscriind 24 de goluri. 18 meciuri a bifat şi în cupele europene, marcând şi 2 goluri.

A debutat în echipa naţională pe 15 noiembrie 2000 în partida România – Iugoslavia, adunând 30 de selecţii (a marcat 1 gol).

A antrenat peCS Corbeanca, CS Popeşti Leordeni, FC Voluntari (pe care a promovat-o în Liga 2), FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele, Foresta Suceava, Unirea Jucu şi CS U Craiova (antrenor secund).