AFC Dunarea Calarasi 2005

Dan Alexa: Echipa avea nevoie de întăriri!

Liga a 2-a / Dan Alexa: Echipa avea nevoie de întăriri!

Dan AlexaLuni, 4 septembrie, s-a încheiat perioada de transferuri, Dunărea reuşind pe ultima sută de metri să-şi asigure serviciile a nu mai puţin de 10 jucători. Alţi 6 fotbalişti, o parte dintre ei fiind transferaţi în pauza competiţională au părăsit gruparea din B-dul Republicii, 39.

Antrenorul Dan Alexa a declarat că echipa avea nevoie de întăriri şi speră ca toţi ceu veniţi să se acomodeze cât mai repede întrucât programul de jocuri viitoare e destul de dificil. „Am încercat să aduc şi jucători tineri, cu salarii mai mici dar şi jucători care au evoluat la un anumit nivel, oferindu-le condiţii mai bune. Consider că sunt fotbalişti cu calităţi, important e să-i facem să se acomodeze. Şi nu e un proces facil. Printre cei sosiţi se numără şi doi străini despre care cred că ne pot ajuta foarte mult.” a declarat Alexa care a continuat „Echipa a crescut în calitate. Ne aşteaptă meciuri foarte grele. Practic, din momentul acesta, am început şi noi să contăm, lumea începe să ne bage în seamă după startul de campionat care nu ne-a fost favorabil. Sper să le fac acomodarea cât mai uşoară”.

Tehnicianul Dunării s-a referit şi la cei doi tineri jucători străini aduşi din ţări cu campionate de fotbal destul de avansate: mijlocaşul, Andre Mesquita (va împlini 20 de ani pe 10 octombrie), din Portugalia şi atacantul, Gaetan Messi Mezu (a împlinit 21 de ani pe 4 mai), din Franţa. „Mesquita e un jucător de mare talent. A jucat la FC Porto, la toate nivelurile în Academia lor. E un fotbalist cu reale calităţi care va trebui să se acomodeze. Este, totuşi, un copil, cu el trebuie să avem răbdare. Cu Missi Mezu e o altă situaţie. El a jucat în liga a 2-a, în Franţa. Va fi o certitudine! A evoluat la un anumit nivel. A jucat şi în naţionala de seniori a Gabonului. Gândiţi-vă că a făcut cuplu în atac cu Aubameyang de la Dortmund. Mă bucur că am putut să-i aducem. Repet, îmi doresc enorm să se acomodeze cât mai repede. Acomodarea depinde de mulţi factori. Un rol important îl am şi eu. Cei doi sunt jucătorii clubului, nu sunt împrumutaţi. Au devenit un bun al Dunării!” a mai spus Alexa.