AFC Dunarea Calarasi 2005

CRITERIUL SPORTIV – Program UEFA – referitor la rasism

Asociatia Fotbal Club DUNAREA 2005 Calarasi   isi insuseste Planul UEFA referitor la rasism, respectiv:

  1. Asociatia Fotbal Club DUNAREA 2005 Calarasi  va emite anual o declaratie prin care se afirma ca rasismul si orice tip de discriminare nu vor fi tolerate si prin care sa se explice clar actiunile ce vor fi intreprinse impotriva celor implicati in scandari rasiste. Declaratia va fi inclusa in programele de meciuri si afisata in permanenta si in mod vizibil in jurul terenului.
  2. Asociatia Fotbal Club DUNAREA 2005 Calarasi  va difuza anunturi prin intermediul sistemului de sonorizare al stadionului prin care  condamna scandarile rasiste in timpul meciurilor.
  3. Vor fi conditionati posesorii de abonamente ca nu vor lua parte la acte de rasism.
  4. Se vor intreprinde actiuni de prevenire a distribuirii de literatura rasista in interiorul si in jurul stadionului.
  5. Se vor intreprinde actiuni disciplinare impotriva jucatorilor implicati in acte de rasism.
  6. Se vor contacta alte asociatii sau cluburi pentru asigurarea intelegerii de catre acestia a politicii impotriva rasismului promovata de asociatia sau clubul respectiv.
  7. Se va incuraja o strategie comuna a agentilor de ordine si a jandarmeriei in vederea combaterii de acte de rasism.
  8. Se vor indeparta urgent eventualele mesaje rasiste de tip graffiti de pe stadion.
  9. Va fi adoptata o politica de oportunitati, egale pentru toti, in ceea ce priveste angajarile si furnizorii de servicii.
  10. Se va coopera cu toate grupurile si agentiile, cum ar fi sindicatele jucatorilor, suporterii, scolile, organizatiile voluntare, cluburile de tineret, sponsorii, companiile locale, politia si alte autoritati publice in vederea dezvoltarii unor programe proactive si a sporirii gradului de constientizare in ceea ce priveste eliminarea actelor de rasism si a discriminarii.

AFC DUNAREA 2005 Calarasi

Presedinte CD,
Zanfir Daniel – Cristian